Om Henrik Deleuran

Alsidig basundervisning i både genrer og teknikker

Henrik Deleuran, professionel basunderviser tilbyder undervisning i elbas og kontrabas i Aarhus

Basunderviser Henrik Deleuran, Aarhus

Jeg har spillet bas i over 30 år, heraf over 20 år som professionel bassist og underviser i forskellige sammenhænge i det aarhusianske musikmiljø. Jeg er en alsidig bassist og underviser i mange forskellige emner som groove, melodi spil og improvisation, indenfor forskellige genrer som fx. funk, rock, blues, jazz, latin, reggae, rock’n roll, pop, soul mv.

Jeg underviser også i:

  • Fingerteknik
  • Nodelæsning
  • Skala- og akkordlære
  • Hørelære samt andre musikteoretiske emner.

 

Værdier hos basundervisning.dk

Jeg elsker at afkode og undervise i de mysterier og hemmeligheder som dette skønne instrument gemmer på. Hvad enten det er kontrabas, elbas eller akustisk bas – hvert instrument har sin egen unikke lyd og udtryk.

I undervisningen tager jeg udgangspunkt i elevens niveau, ønsker og behov, og sammen arbejder vi hen imod de mål som du ønsker at opnå. I denne læringsproces lægger jeg stor vægt på at skabe positiv energi og en god stemning, det giver nemlig det bedste resultat. Min tålmodighed, viden og erfaring sammen med elevens åbenhed og glæde ved at lære nye færdigheder, giver en optimal synergi og skaber en positiv udvikling.

 

 

Henrik Deleuran, professionel basunderviser i Aarhus

Udover at undervise i båndet og båndløs elektrisk bas, underviser jeg også i kontrabas.

Henrik Deleurans baggrund som bassist og basunderviser

Jeg er oplært i både elbas og kontrabas af den verdensberømte danske bassist Niels Henning Ørsted Pedersen over en længere årrække i hans levetid. Hans personlighed, spillestil og tilgang til musikken, har haft en stor indflydelse på udviklingen af mit eget musikalske udtryk.

Udover Niels Henning Ørsted Pedersen er der en lang række andre bashelte som i dén grad har inspireret mit basspil. De vigtigste tæller fx. Jaco Pastorious, John Patitucci, Marcus Miller, Mark King, Victor Wooten, Richard Bona, Flea, Jeff Andrews, Paul Chambers, Charlie Haden, Jeff Berlin, Stanley Clarke, Jimmy Haslip, Steve Bailey, Nathan East, Ed Friedland og Todd Phillips.

 

Mere end 25 års erfaring

Jeg har mere end 25 års erfaring med undervisning af andre bassister. Dette har ført til udgivelsen af den berømte Bassline serie (basundervisning på video og nodebog) som nu tæller sammenlagt 7 bind med forskellige emner. Bassline serien er ikke kun en succes i Danmark, men udgives også på engelsk af det amerikanske forlag BassBooks.com og distribueres verden over af selskabet Carl Fischer (US). Find masser af videoinspiration fra blandt andet Bassline serien eller besøg webshoppen.

Jeg har også produceret musik og lyddesign til branding for en række danske virksomheder som, Grundfos, Jyske Bank, MAN Diesel, Envision Reklame Bureau, Cameleon Reklamebureau, Region Midtjylland, Østjydsk Kompetencecenter, Tuen Media, Deluca Film, Turbine Film, Filmkompagniet, Teknicar, Autopartner, Trip Trap, Fysio Film, Musikforlaget Fog mv.

– du kan få smagsprøver på mine produktioner på www.soundlab.dk.